Двама бизнесмени от Карлово изгоряха със 115 000 лв. след

...
Двама бизнесмени от Карлово изгоряха със 115 000 лв. след
Коментари Харесай

Да изчезнеш за 90 минути: Източиха 115 бона от сметките на д...

Двама предприемачи от Карлово изгоряха със 115 000 лева откакто станаха основни герои в лъжлива скица. Парите са източени от фирмените сметки на Илия Кавръков и Али Моллахалил. Единият се занимава с продажба на климатици, а другият е в строителния бизнес. Ударът е сбъднат доскоро повече от месец, а за него заяви пред " Марица " адв. Гънчо Гънчев, който е зает с проблема. 


Адв. Гънчо Гънчев

На 8 септември вечерта Илия преглежда наличната сума в сметката посредством онлайн банкирането и изтръпва. Вижда, че 40 бона са се стопили и то без негово познание. Разбира, че са направени 8 превода от по 5 бона лв. към хора, които въобще не познава. Притеснен, почнал да звъни на пожар на счетоводителката си. Тя не вдигнала и той решил да отиде до дома й. Счетоводителката чула описа му, след което му споделила, че в границите на деня за към 2 часа не можела да се обажда, като че ли телефонът й бил спрян. Тогава отишла до офис на мобилния оператор и схванала, че има контракт за препис на сим картата й. Най-вероятно това е станало с подправена персонална карта. Сим картата била блокирана, а чиновниците в офиса задействали действителната. 

Докато Илия е в незнание и се тормози, на идващия ден строителният бизнесмен Али отива до банката, където го уведомяват, че от сметката му липсват 75 бона. Веднага алармира на ГДБОП и стартира следствие. Единственото общо сред двамата ужилени се оказват счетоводителката и банковия клон в Карлово, който и двама мъже употребяват. 

Установява се, че всички преводи от сметките на бизнесмените, общо 23 на брой, са на стойност 5 бона и са осъществени в границите на час и половина по изи пей сметки на незнайни за жертвите лица, след което са изтеглени с пластики. 

Карловците считат, че счетоводителката има интервенция в лъжливата скица, само че това занапред ще се открива. От банката отхвърлят да възстановят източените суми под предлог, че съгласно тях няма нищо нелегално и интервенциите са осъществени от оторизирания за това счетоводител. " Образувано е досъдебно произвеждане. Пуснали сме тъжби до ГДБОП, както и още веднъж до банката за възобновяване на парите. Има учредения да се смята, че има съпричастност от счетоводителката, само че това следствието ще откри. Компютърът й е конфискуван, към този момент мина месец. Тя към момента не е викана за разпит. За мен най-вероятно има и пропуск в системата за сигурност на банката. Има специфичен отдел, който следи транзакциите. Ако има нетипични за клиента, те най-малкото би следвало да позвънят. Тоест, няма по какъв начин да не им създадат усещания преводи на суми през 3 минути ", сподели пред медията ни адв. Гънчо Гънчев. 

Той уточни, че сходна скица на източване на пари е имало и в Пазарджик преди към месец и половина. Ще се ревизира и дали няма връзка сред обособените удари. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР