Двама български граждани бяха задържани вчера за малко край адриатическия

...
Двама български граждани бяха задържани вчера за малко край адриатическия
Коментари Харесай

35 полицаи с хеликоптер и 14 патрулки гониха българи в Италия

Двама български жители бяха арестувани през вчерашния ден за малко край адриатическия курорт Сенигалия след гонене на автомобила им с полицейски вертолет и няколко патрулки.
Както оповестяват медиите в близкия регионален град Анкона, карцерът на нашенците е станал по време на масирана акция на силите за сигурност за надзор на територията. Акцията е траяла съвсем половин денонощие и в нея са взели участие 14 патрулки, 1 вертолет и 35 униформени служители на реда, които са ревизирали общо 225 автомобила и 135 лица.
Що се отнася до екшъна с нашенците, той се развихря в хода на полицейското мероприятие след позвъняване по телефона в оперативната централа на квестурата в Сенигалия, написа в. "Монитор ".
Съвестен жител осведоми дежурния в полицията, че в баровската вилна зона Чезанела, където постоянно стават кражби, се движи и стопира много съмнително кола с двама души в нея. Веднага патрулките от региона и участващият в акцията вертолет се насочват към посочената зона и след минути въпросният автомобил е открит. Междувременно той набира скорост към центъра на града, очевидно търсейки метод да стигне до близката автомагистрала и да духне в незнайна посока. Но първо вертолетът, а по-късно и патрулките заграждат пътя на колата и когато тя стопира, служителите на реда виждат, че е с българска регистрация. Кара я 30-годишен българин с букви М. И., а компания му прави сънародникът ни А. М., на 21 години.
Бърза инспекция в полицейските архиви открива, че двамата са дребни крадци – рецидивисти, като единият е издирван за кражби на вили в прилежащата област Тоскана. Според медиите в Анкона и Сенигалия след няколкочасов разпит в полицията двамата нашенци са пратени надалеч от региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР