Двама български боксьори се класираха на финалите в категориите си

...
Двама български боксьори се класираха на финалите в категориите си
Коментари Харесай

Двама български боксьори на финал на мемориал Емил Жечев

Двама български боксьори се класираха на финалите в категориите си на шампионата мемориал " Емил Жечев ", който се организира в Ботевград, а други четирима си потеглиха с бронзови медали.

Шакир Стоянов (46 кг) взе бронз при юношите, откакто загуби на полуфинала от Нуркай Жилкибай (Казахстан) с 1-4 съдийски гласа. Трети в същата категория стана и Павел Димитров, който на полуфинала падна от Бекзат Алдамжаров (Казахстан) с 0-5. На тази фаза отпадна и 54-килограмовият Найден Рачов, който бе надвит от индиеца Яйфапа Мейтей с 1-4. Боксьорът ни взе бронзов орден. Със същото отличие напуща шампионата и най-тежкият ни представител Владислав Попов, който на полуфинала в категория над 80 кг падна от Диар Роман (Казахстан) с 0-5.

На край пък се класира Румен Реуменов (63 кг). Той надви с 3-2 над Адилжан Жандарбек (Казахстан) и за златото ще играе с индиеца Мойрангтем Мейтей. На край е и Коста Симеонов. Той се наложи с 4-1 над Мади Амиров (Казахстан) в категория до 75 кг и за златото ще играе с руснака Егор Плоцин.

При младежите европейският вицешампион от Анапа 2018 Ясен Радев (52 кг) започва стремително и победи Аурел Мустафа (Румъния) с 5-0. Това го прати на полуфинал, където през днешния ден ще боксира против Ибрахим Боукедим (Франция). Николай Зафиров (75 кг) пък победи с 5-0 Юрий Майдаков (Украйна) и на полуфиналите през днешния ден следобяд излиза против Сергей Акропян (Русия). В категория до 91 кг обаче Георги Лефтеров падна от Стефан Летецку (Румъния) с 0-5. В категория до 56 кг Георги Величков загуби от Максим Власюк (Украйна) с 0-5, само че Николай Маринов се класира на полуфинал след победа над Юрий Томиу (Украйна) с 3-2 и довечера излиза против Даниеле Салерно (Италия). Божидар Джъров (60 кг) отпадна на четвъртфиналите, откакто загуби с 0-5 от Ернесто Маркадо (САЩ).

Европейският първенец от Анапа Емирджан Мехмед (69 кг) потегли мощно и отупа Марко Матео (Италия) с 5-0. Това прати ръкавицата ни на полуфинал, където довечера ще се бие с Тейлър Бивън от Уелс. Денят приключи със загуба на Йоан Асенов, който бе надвит от холандеца Градус Крау с 0-5.

Днес на кръга в следобедната сесия излиза Васил Стефанов (81 кг) против Васили Каверин (Русия). Вечерта Ергюнал Себри (49 кг) се бие с Данила Скворцов (Русия). Надпреварата се организира в зала " Георги Христов " и е със свободен вход.
 22 медала за България от Мемориал
22 медала за България от Мемориал " Емил Жечев "

За най-хубав боксьор при юношите бе избран Николай Зафиров
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР