Двама българи на възраст 36 и 51 години бяха задържани

...
Двама българи на възраст 36 и 51 години бяха задържани
Коментари Харесай

Двама българи се опитаха да източат 665 хил. евро чрез клонинг-карти в Солун

Двама българи на възраст 36 и 51 години бяха арестувани в събота сутринта в региона на регион Евосмос в Солун като част от проведена незаконна група за източване на персонални данни посредством метода Skimming от банковите карти на клиентите.

Целта е била да създадат копия на карти - клонинги. В приемника на картата на банкомата е бил подложен механизъм за  прекопирване на данни, както и пластмасов похлупак, към който е била прикачена микросхема и камера към горната част на банкомата за запис на ПИН кода, въведен от картодържателя при потреблението му (SKIMMING).

От следствието стана ясно, че двамата българи в интервала от 16 до 18 септември 2022 година са сложили три такива механизма в банкомати на банкови клонове в регионите на Неаполис, Евосмос и Харилау, като по този метод са прихванали данни от минимум 665 банкови карти, анулирани през това време от банковите клонове, като избегнатите вреди надвишават паричната сума от 665 000 евро, като по този метод огромен брой притежатели на дебитни/кредитни карти бяха предпазени от основаването на клонирани карти и източване на парите им.

Арестуваните, против които са формирани преписки, е повдигната наказателна отговорност и са упрекнати в машинация, компютърна машинация, възпрепятстване работата на осведомителни системи и нарушение на Закона за персоналните данни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР