Двама американски военни моряци са изчезнали край бреговете на Сомалия.

...
Двама американски военни моряци са изчезнали край бреговете на Сомалия.
Коментари Харесай

Двама военни моряци на САЩ са изчезнали край Сомалия

Двама американски военни моряци са изчезнали край крайбрежията на Сомалия. Това заяви CNN, базирайки се на изказване от Централното командване на Съединени американски щати.

Сигнал за неналичието на военнослужещите е подаден в четвъртък. Те са изчезнали по време на осъществяване на военни дейности. Незабавно е стартирана интервенция по търсене и избавяне.

В изказването не се дава информация за това какво тъкмо са правили моряците. Засега само е ясно, че те са част от 5-та зона на Корпуса на Военноморски сили на Съединени американски щати и са подпомагали серия от задачи.

" От почитание към фамилиите на изчезналите военнослужещи, сме длъжни да не разпространяваме повече данни ", се споделя в изказването.

Припомняме, че американците поддържат едва военно наличие в Сомалия, фокусирана към противопоставяне на военната формация Ал Шабаб - ислямистка организация, осъществила офанзиви против сомалийското държавно управление. Съединени американски щати е приела Ал Шабаб за терористична организация.

В допълнение към образованието на сомалийските сили, Съединени американски щати в съгласуваност с държавното управление на Сомалия, нападна Ал Шабаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР