Двадесетте най-богати технологични милиардери са загубили общо близо половин трилион

...
Двадесетте най-богати технологични милиардери са загубили общо близо половин трилион
Коментари Харесай

Как най-богатите технологични лидери обедняха с половин трлн. долара

Двадесетте най-богати софтуерни милиардери са изгубили общо близо половин трилион $ тази година на фона на внезапния спад на фондовия пазар - загуба на благосъстояние, която е по-голяма от пазарната стойност на всички компании от показателя S&P 500 като се изключи седем.

Най-богатите софтуерни магнати в света, измежду които Марк Зукърбърг, Бил Гейтс и Лари Елисън, са изгубили над 480 милиарда $ от благосъстоянието си на хартия през тази година, демонстрира Bloomberg Billionaires Index - ежедневна ранглиста на най-богатите хора в света. Разочароващите доклади за третите тримесечия на редица софтуерни колоси през предходната седмица разпалиха опасенията за криза, намалиха цените на акциите и натежаха върху положението на най-богатите хора в света.

Според класацията единствено в четвъртък чистото положение на Зукърбърг е намаляло с 11,2 милиарда $. Акциите на неговата компания Meta Platforms Inc., която е " майка " на Фейсбук, изгубиха една четвърт от цената си, откакто разочароващият доклад стресна вложителите. Приходите на компанията се забавиха за второ следващо тримесечие, а загубите, свързани с огромния ѝ залог на метавселената, набъбнаха.

Досега през тази година благосъстоянието на основния изпълнителен шеф на Meta е намаляло с повече от 87 милиарда $. Това го оставя с настоящо чисто положение от 37,7 милиарда $, което съгласно показателя му отрежда 28-о място измежду най-богатите хора в света. За съпоставяне, по-рано тази година той беше измежду първите 10.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР