Двадесет и пет екипажа подадоха своите заявки за тазгодишното 18-то

...
Двадесет и пет екипажа подадоха своите заявки за тазгодишното 18-то
Коментари Харесай

25 екипажа ще стартират в рали Твърдица през този уикенд

Двадесет и пет екипажа подадоха своите поръчки за тазгодишното 18-то издание на рали " Твърдица ". Състезанието, което ще се организира в края на седмицата, открива сезона на националния рали шампионат.

Сред подалите поръчки за присъединяване личат имената на миналогодишните рали първенци Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo). Те ще преследват своята пета рекордна победа в твърдишното рали, като през тази година тази задача ще бъде извънредно сложна за тях. Техни директни съперници и доста съществени кандидати за успеха ще са Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5), които през този сезон демонстрират сериозна скорост и жадност за победи.

Интересна ще е и битката при колите с един двигателен мост, където усещане вършат имената на трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева, която още веднъж ще разчита на Георги Аврамов и новия им автомобил Opel Corsa Rally4. Сериозна конкуренция я чака в лицето на Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4). Денис Станчовски/Недялко Сивов (Peugeot 208 R2) също ще допринесат за това битката в клас RC4 да е забавна за феновете.

През тази година рали " Твърдица " е с дължина от 81 спортни километра разграничени на 9 специфични стадия. Дебют в маршрута на надпреварата вършат и два нови специфични стадия " Баня " (5,01 км) и " Бинкос " (6,42 км).

Публиката и гостите на рали " Твърдица " 2023 ще могат за втора поредна година да се насладят на атрактивното каране на водачите и в супер специфичния стадий " Тодор Славов ", който към този момент обичайно се организира по мрачно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР