Двадесет и две години след джихадистките атаки срещу САЩ на

...
Двадесет и две години след джихадистките атаки срещу САЩ на
Коментари Харесай

22 години след 11 септември още 2 жертви са идентифицирани чрез нов ДНК метод

Двадесет и две години след джихадистките офанзиви против Съединени американски щати на 11 септември останките на двама души, починали при сриването на Световния търговски център, са разпознати посредством ДНК разбор, оповестиха управляващите преди следващото отбелязване на злополуката от 2001 година

Самоличността на двамата - мъж и жена - не се оповестява по искане на фамилиите им.

С тях броят на жертвите, чиито остатъци са разпознати, доближи 1649 от общо 2753 души, починали, когато Ал Кайда разруши два отвлечени цивилен самолета в кулите близнаци в Ню Йорк, оповестиха кметът на града и Службата на основния правосъден доктор.

" Надяваме се тези нови идентификации да донесат известна разтуха на фамилиите на тези жертви, а продължаващите ни старания свидетелстват за непоколебимия ангажимент на града да " събере " всички жертви на Световния търговски център с техните близки ", съобщи кметът Ерик Адамс.

Тъй като към момента не са разпознати 1104 жертви, напредъкът е трудно муден. Предишните две идентификации бяха осъществени през 2021 година

Когато южната, а по-късно и северната кула на Търговския център се срутиха оглушително, предизвиквайки кълба от огън, задушаващ сив прахуляк и изкривена стомана по улиците на Манхатън, следствията бяха толкоз рискови, че от стотици от изчезналите не бяха открити никакви разпознаваеми следи.

Двете последни идентификации станаха вероятни с помощта на потреблението на " технология за секвениране от ново потомство - по-чувствителна и бърза от стандартните ДНК техники ", се споделя в изказването. Останките на мъжа и дамата са били открити преди години.

Атентатите от 2001 година се означават на всеки 11 септември в Ню Йорк.

Деветнадесет джихадисти, множеството от които саудитци, отвлякоха четири самолета. Освен двата, които унищожиха Световния търговски център, трети аероплан се блъсна в Пентагона край Вашингтон, нанасяйки тежки провали, а четвърти се разруши в полето в Шанксвил, Пенсилвания, откакто пасажерите и екипажът се сражаваха с нападателите.

Терористичните офанзиви денем лишиха живота на общо 2977 души. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР