Двадесет души бяха ранени при взрив край джамията Ид Гах,

...
Двадесет души бяха ранени при взрив край джамията Ид Гах,
Коментари Харесай

Атентат в Кабул, талибаните отвърнаха с удари срещу Ислямска държава

Двадесет души бяха ранени при гърмеж край джамията Ид Гах, където се организираше молитвена гала за починалата майка на представител на талибаните, заяви BBC.

Това е първата огромна детонация в Кабул, откогато западните сили се изтеглиха от страната през август, показва БГНЕС.
 Деца умират от апетит в Афганистан Деца умират от апетит в Афганистан
Местни и интернационалните източници оповестиха, че децата в Афганистан умират от апетит, откакто бяха отправени предизвестия, че до края на...

Часове по-късно талибаните започнаха офанзиви против хипотетични скривалища на бойци от " Ислямска страна " (ИД). Смята се, че трима хипотетични бойци на ИД са били убити в интервенцията на талибаните. Тази информация към момента не е доказана.

Досега никоя група не е заявила, че стои зад офанзивата, само че неотдавна ИД съобщи, че е направила няколко бомбардировки в източния град Джалалабад.

Ислямистката група се опълчва принудително на талибаните, които възвърнаха съвсем цялостния си надзор над Афганистан в светкавична атака, след напускането на интернационалните сили.

Нападението е станало отвън джамията, само че не е ясно дали е било ориентирано непосредствено към церемонията, която е била отдадена на починалата майка на талибанския чиновник Забихула Муджахид.
 Amnesty International с рецензии против Полша, мигранти от Афганистан едвам оцеляват на границата й Amnesty International с рецензии против Полша, мигранти от Афганистан едвам оцеляват на границата й
Международната правозащитна организация Amnesty International (AI) прикани Полша да даде достъп до страната на бежанците, търсещи...

Муджахид се трансформира в едно от най -публичните лица на талибаните като негов представител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР