Двадесет доброволки се подлагат тази седмица на експеримент в космическа

...
Двадесет доброволки се подлагат тази седмица на експеримент в космическа
Коментари Харесай

20 доброволки участват в космически експеримент

Двадесет доброволки се подлагат тази седмица на опит в галактическа клиника Медес в Тулуза, Франция, като ще прекарат пет дни във водни кревати, заяви пресслужбата на Европейската галактическа организация (ЕКА).

По време на проучването дамите лягат в контейнери, наподобяващи вани, покрити с водоустойчива материя, която да ги защищава от намокряне. При опита дамите изпитват положение на безтегловност, сходно на чувството за хвърчене, което изпитват астронавтите на Международната галактическа станция.

Това е първият опит за " изсъхнало потапяне " в Европа и втори в света, провеждан напълно върху дами. ЕКА провежда изследването " Вивалди ", с цел да обезпечи изчезналите научни данни за резултата на безтегловност върху представители на половете.

" Няма съвсем никакво знание за физиологичното и психическо влияние върху дамите в тази научна сфера. Това провеждано напълно върху дами проучване на изсъхнало потапяне ще добави данните, получени при проучвания върху мъже в Европа и Русия ", сподели Анжелик ван Омберген, която управлява програмата за естествени науки в ЕКА.

Доброволките ще правят лимитирани придвижвания в монотонна среда и ще изпитват измененията в телесните течности и подвижността, както и чувството за телата си. Резултатите ще се употребяват и за проучване на въздействието на галактическите полети, както и на двигателните нарушавания за неподвижни или възрастни пациенти на Земята.

При безтегловността телата на астронавтите губят плътността на костите и мускулите си, усещат се промени в зрението, течности се стичат към мозъка. Намирането на способи за запазване на здравето в орбита е една от най-важните проучвателен области в галактическите полети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР