Два язовира в Благоевградска област се нуждаят от спешен ремонт.

...
Два язовира в Благоевградска област се нуждаят от спешен ремонт.
Коментари Харесай

Два язовира в Благоевградско имат нужда от спешен ремонт

Два язовира в Благоевградска област се нуждаят от незабавен ремонт. Те се намират в общините Хаджидимово и Гоце Делчев. Още към 70 язовирни стени и уреди в района не са годни за приложимост и са препоръчани за ремонт.

Благоевград

Над 180 инспекции на язовири в област Благоевград са осъществени от началото на годината от чиновниците на районния отдел на Главна дирекция " Надзор на язовирни стени и уреди ". За разнообразни нарушавания на притежателите са формирани 17 акта.
Александър Иванов, шеф на районен отдел към Групово дело " Надзор на язовирни стени и уреди " към ДАМТН: Най-често има неизправности по преливните уреди, по главните изпускатели, по короната на язовирната стена, по въздушния и водния откос.
30 от общо 480-те язовира в област Благоевград се намират на територията на община Сатовча. В края на предходната година локалната власт взе решение собствеността на язовирите да се трансферира в интерес на страната поради дефицит на средства от общинския бюджет за качествената им поддръжка.
Арбен Мименов, кмет на община Сатовча: Предоставихме лист и по този начин нататък и по този начин нататък, след към 20 дни - 1 месец пристигна писмо, че страната един тип се отхвърля и сега минават отново на ръководство и отговорност на общините, което значително не е вярно.
Според кмета на Сатовча с цел да може общината качествено да стопанисва язовирите, са нужни приблизително по към 300 000 лв. годишно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР