Два ястребови орела живеят 8 години в клетка, докато текат

...
Два ястребови орела живеят 8 години в клетка, докато текат
Коментари Харесай

Свобода за два ястребови орела, живели в клетка заради дела срещу собственика им

Два ястребови орела живеят 8 години в клетка, до момента в който текат каузи против притежателя им. Преди години той е направил опит да ги изнесе незаконно през границата ни с Румъния. 8 години по-късно двете птици ще бъдат алегоричен подарък от България за Испания. Там те ще вземат участие в размножителна стратегия, която цели запазването на редкия тип.

Ако тези птици можеха да приказват, може би щяха да опишат за 8-годишната правосъдна борба, на която са били заложници.
Руско Петров, действен шеф в Спасителен център за диви животни: Ако бяха някакви други типове птици, за 8 години тези птици можеха да умрат от напреднала възраст в самия избавителен център.Ивайло Клисуров, шеф на Спасителен център за диви животни: На нас ни се искаше доста по-бързо да решим този въпрос.
8 години страната се пробва да осъди български жител, който с подправени документи прави опит да изнесе птиците към Западна Европа.
Ивайло Клисуров, шеф на Спасителен център за диви животни: Това са скъпи типове, които мъчно се намират.
И макар че страната е победител в делото, вреди има. Грижата за птиците в избавителния център е коствала 2000 лв. годишно. А макар щастливата развръзка, двата орела няма да бъдат пуснати още веднъж в дивата природа. Защото са не запомнили по какъв начин се оцелява без непозната помощ. А казусът им не е уникален.
Тамара Влайкова, представител на Агенция " Митници ": От началото на предходната година досега имаме към този момент към десетина случая.
Този приключва с съвсем хубав край. Птиците ще полетят към Испания на следващия ден. Но със аероплан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР