Два влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона

...
Два влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона
Коментари Харесай

Над 500 ранени при катастрофа в метрото на Пекин

Д ва влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона на изобилния снеговалеж, вследствие на което бяха признати в болница 515 души , в това число 102 със счупени кости, оповестиха управляващите, представени от ДПА и Асошиейтед прес.

Инцидентът е станал в четвъртък вечерта в западната част на китайската столица на надземна част от линията Чанпин от обширната метросистема. 

Dec 14 evening: a train car of Beijing subway’s Changping Line (昌平线) broke apart…
— Byron Wan (@Byron_Wan)
Хлъзгавите релси са провокирали автоматизирано прекъсване на първия трен. Следващият откъм гърба трен, движещ се по надолнище, е поднесъл и не е съумял да спре в точния момент, се споделя в изказване на градския транспортен орган, оповестено в обществените мрежи. Службите за бърза здравна помощ, полицията и транспортните управляващи са реагирали и всички пасажери са били евакуирани.

Двадесет и петима пасажери са под наблюдаване, а 67 са били в болница тази заран. 

More videos and pictures about the accident of the Beijing subway.
— Open Resources Translation (@anonsuoi)
Необичайно мощният сняг, който стартира да вали в сряда, провокира прекъсване на някои влакови интервенции и затваряне на учебни заведения, напомня АП. Остават в действие предизвестията за заледени пътища, рисков мраз и нови снеговалежи.

A train accident occurred on the Beijing Changping subway line tonight, resulting in multiple injuries. One of the carriages apparently broke apart in the middle. As of 20:30 local time, rescue efforts reportedly have arrived and no casualties have been reported.
— Manya Koetse (@manyapan)
Очакваше се температурите през нощта да паднат до минус 11 градуса. Няма обаче данни за смъртни случаи вследствие на зимните стихии, които засегнаха обширна част от Северен Китай.

Детските градини в Пекин остават затворени, а началните и междинните учебни заведения минаха на онлайн образование.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР