Два влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона

...
Два влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона
Коментари Харесай

Над 500 ранени при катастрофа в метрото на Пекин

Д ва влака на метрото се сблъскаха в Пекин на фона на изобилния снеговалеж, вследствие на което бяха признати в болница 515 души , в това число 102 със счупени кости, оповестиха управляващите, представени от ДПА и Асошиейтед прес.

Инцидентът е станал в четвъртък вечерта в западната част на китайската столица на надземна част от линията Чанпин от обширната метросистема. 

Хлъзгавите релси са провокирали автоматизирано прекъсване на първия трен. Следващият откъм гърба трен, движещ се по надолнище, е поднесъл и не е съумял да спре в точния момент, се споделя в изказване на градския транспортен орган, оповестено в обществените мрежи. Службите за бърза здравна помощ, полицията и транспортните управляващи са реагирали и всички пасажери са били евакуирани.

Двадесет и петима пасажери са под наблюдаване, а 67 са били в болница тази заран. 

Необичайно мощният сняг, който стартира да вали в сряда, провокира прекъсване на някои влакови интервенции и затваряне на учебни заведения, напомня АП. Остават в действие предизвестията за заледени пътища, рисков мраз и нови снеговалежи.

Очакваше се температурите през нощта да паднат до минус 11 градуса. Няма обаче данни за смъртни случаи вследствие на зимните стихии, които засегнаха обширна част от Северен Китай.

Детските градини в Пекин остават затворени, а началните и междинните учебни заведения минаха на онлайн образование.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР