Два важни законопроекта се очаква да бъдат разгледани днес във

...
Два важни законопроекта се очаква да бъдат разгледани днес във
Коментари Харесай

Украинската Рада ще обсъди два важни законопроекта

Два значими законопроекта се чака да бъдат прегледани през днешния ден във Върховната Рада /парламента на Украйна/, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

Днес депутатите ще обсъдят законопроект за анулиране на закона за реинтеграция на Донбас. Проектът е импортиран от депутатите от парламентарната група на придвижване "Опозиционен блок ". На 18 януари Върховната рада одобри закон за реинтеграцията на Донбас. В него тези територии от Източна Украйна, върху които управляващите нямат надзор, бяха наречени "временно окупирани ", а дейностите на Русия бяха избрани като "агресия срещу Украйна ". На президента на Украйна бе предоставено правото за потребление на въоръжените сили вътре в страната, включително и за освобождение на територии в Източна Украйна, без единодушието на Народното събрание.

Украинският парламент ще преглежда и разпореждане в отговор на закона, признат от полския Сенат на 1 февруари и предусещащ наказване до три години затвор за отказване на закононарушения на украинските националисти в Полша. В тази категория закононарушения са действията на украински националисти в интервала 1925-1950 година, свързани с потреблението на принуждение, гнет и на други форми на нарушаване на човешките права против обособени лица и групи хора, както и присъединяване на украински националисти в избиването на евреи и в геноцид, осъществен срещу полски поданици на региона Волиния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР