Два стари дъба, растящи до чешмата, намираща се между исперихските

...
Два стари дъба, растящи до чешмата, намираща се между исперихските
Коментари Харесай

Прокълнати дъбове вещаят кървави любовни драми

Два остарели дъба, растящи до чешмата, намираща се сред исперихските села Подайва и Здравец, пазят злокобни секрети и погубват влюбени.

Местните поданици назовават региона към двете прокълнати дървета Старите мешета и считат, че местността крие кървави истории, отрицателна сила и неприятни поличби, написа Стандарт.

Според едно локално поверие, в случай че искаш да се опазиш от покруса, в никакъв случай не трябва да замръкваш под дебелата сянка на прокълнатите дъбове. Но стори ли го въпреки всичко някой-той ще претърпи любовно отчаяние и ще заплати с кръвта си.

Хората имат вяра, че старите, избуяли дървета са монумент на възприятията сред двама влюбени от друга религия, на които не им е било отредено да изживеят любовта си.

Обичта им обаче била толкоз мощна, че те предпочели да сложат завършек на живота си, пред това да бъдат разграничени. След като влюбените се самоубили, на лобното им място поникнали двете зелени фиданки, с цел да припомнят за случилото се.

Дълги години злокобната история за двата дъба се споделя измежду локалните като приказка, на която едни вярвали, а други-не. Преди четири години обаче се случва нещо, което кара всички да настръхнат.

37-годишният Сезгин се прострелва самичък под клоните на двете дървета и то минути, откакто самичък погубва двама свои съселяни от Подайва поради нещастната си обич.

 Страх

Сезгин, който бил безумно влюбен в някогашната снаха на дядо Халид-Ренгинар, един ден се отправил към дома на стареца. Той желал да се скара със сина на Халид, поради това, че е изпратил половинката си в Белгия и не ѝ разрешава да се свърже със Сезгин. В яда си нараненият Ромео почнал да гърми с револвера си и умъртвил дядо Халид и сина на обичаната си Доан.

Уплашен от кървавия процес на нещата, Сезгин избягал от къщата и потеглил към прилежащото село. По пътя той съзрял двете злокобни дървета и се сетил за преданието. Отдалечен от обичаната жена, той седнал под прокълнатите дъбове и самичък се прострелял в слепоочието.

По-късно и друга връзка завършва с съдбовен край в региона на Старите мешета. Млада жена беше пребита до гибел от някогашния си другар поради ревнивост.

След като научил, че обичаната му е решила да постави завършек на връзката им поради различен мъж, ядосаният Васил решил да си отмъсти.

Той схванал, че досегашната му възлюбена си е уредила среща със противника му под двата дъба, отишъл там и поставил завършек на живота ѝ с няколко смъртоносни удара.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР