Два сибирски тигъра - мъжки и женски, от Старозагорския зоопарк

...
Два сибирски тигъра - мъжки и женски, от Старозагорския зоопарк
Коментари Харесай

Починаха два сибирски тигъра в зоопарка в Стара Загора

Два сибирски тигъра - мъжки и женски, от Старозагорския зоопарк са умряли през зимата. За гибелта им се разбра едвам в този момент, означи. Тигрите са вписани в Червената книга на застрашените типове.

Нито един от двата тигъра не е претендирал по-специфични грижи. През зимата са им били основани подобаващи условия, обясниха от зоопарка. Въпреки това през декември е умрял тигърът Ширхан. Той е в Старозагорския зоопарк от 2010 година, настанен е там, откакто беше иззет от частни лица. 17-годишният тигър е развил заболяване.

" Това е лимитът може би или малко повече, само че това е много над междинна възраст за подобен тип животно. При аутопсията се оказа, че е развил сепсис, в резултат на една гангрена в предния десен крак, което е документирано ", сподели доктор Радослав Михайлов, шеф Зоопарк - Стара Загора.

Месец след него умира и женската тигрица, която е на 14 години. Тя е получила инфектиране, което се оказало съдбовно за живота й.

" Другото животно, женското, е с един перитонит, това е инфектиране на коремната празнина с течност възпалителна в нея. При което мъчно се оцелява ", изясни доктор Михайлов.

Няма заплаха зоологическата градина в Стара Загора да остане без тигър. Бял тигър - единствен от този тип в Българи,я е измежду най-атрактивните екземпляри на зоопарка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР