Два протеста против маските и изолаторите в училище се готвят

...
Два протеста против маските и изолаторите в училище се готвят
Коментари Харесай

Родители излизат на протест срещу маските в училищата

Два митинга срещу маските и изолаторите в учебно заведение се готвят родители преди старта на образователната година. Те ще се проведат на 14 и на 15 септември пред МОН и Министерство на здравеопазването в София. Демонстрации ще има и в други градове на страната.
„ Ние не сме някакви екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не наложително “, съобщи един от уредниците на родителския митинг в София Милко Божанков.
Той аргументира настояването на родителите с „ това, че няма нито едно клинично проучване в целия свят за това, че маските защищават даже на 60%. За сметка на това има доста клинични проучвания, които потвърждават, че маските вредят освен поради въглероден диоксид, само че вредят прочувствено и психически на децата “.
Божанков е безапелационен, че няма да пусне своите деца, които са в дребните класове, с маски на учебно заведение. По неговите думи, в случай че имаше изгода от маските, „ те към този момент щяха да са унифицирани и от един материал “.
„ Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19 “, съобщи различен уредник на родителския митинг Лили Божков, която се тревожи повече от това, че маските ще „ бъдат компрометирани “, защото ще падат на земята, а по-късно децата отново ще ги поставят на устата си.
Очаква се на родителския митинг против маските в понеделник да с е съберат 500 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР