Два проекта на Община Търговище за основен ремонт и модернизация

...
Два проекта на Община Търговище за основен ремонт и модернизация
Коментари Харесай

Община Търговище ще обнови две училища по проекти за близо 7 млн. лв.

Два плана на Община Търговище за главен ремонт и рационализация на учебни заведения са утвърдени за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност. Това са плановете за възобновяване на I СУ „ Св. Седмочисленици “ и III ОУ „ П. Р. Славейков “.

Над 4,4 млн. лева ще бъдат отпуснати за дейностите в I СУ. Там се планува осъществяване на главен ремонт на цялата постройка. Ще бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост, ще се построи и апаратура за произвеждане и консумация на сила от възобновими източници. Ще бъдат актуализирани класните стаи и дворното пространство.

Ремонтите в III ОУ ще бъдат финансирани с близо 2,5 млн. лева Там ще бъдат осъществени поправки на покривна структура, на комините на газовите котли, на парната апаратура. Ще бъде сложена външна изолираност на постройката на учебното заведение. Предвижда се и създаване на съоръжения за потреблението на различни източници на сила. Планиран е и ремонт на приземния етаж на постройката. В учебното заведение ще бъде построен асансьор. Ще бъдат актуализирани и санитарните пространства.

Припомняме, че през февруари 2023 година Община Търговище подаде общо 5 планови оферти по процедурата за рационализация на просветителната инфраструктура. Освен двете утвърдени учебни заведения, това са: II СУ „ Проф. Никола Маринов “, IV ОУ „ Иван Вазов “ и Детска градина №2 „ Осми март “. Посочените образователни заведения отговаряха на изискванията по процедурата за избран брой деца, които да се образоват в тях. Директорите документално бяха декларирали и желанието си Общината да кандидатства за реновирането на постройките.

Двете учебни заведения и детската градина, за които се кандидатства, само че не са утвърдени за финансиране на този стадий, са включени в листата с аварийни планови оферти.

Предстои оповестяването на публичните поръчки за осъществяване на планиране и строително-монтажните действия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР