Два пъти за последните 5 години имах нещастието да се

...
Два пъти за последните 5 години имах нещастието да се
Коментари Харесай

Разтърсващата Изповед На Една Българска Майка: Заведе Детето Си В Тази Болница С Опасна Рана На Главата И Се Случи Немислимото!

„ Два пъти за последните 5 години имах нещастието да се докосна до „ работата ” на СПО във Враца и с отговорност декларирам, че по-добре да бъде затворено, а не хората да знаят, че няма незабавно поделение в града им, в сравнение с да хабят нерви и да се заблуждават, че са получили здравна помощ “, по този начин дамата стартира сигнала си.

Тя се връща обратно във времето от преди 4 години, когато в бързината да сготви, си е отрязала част от безименния пръст. Увисналото парче месо било промито и превързано в СПО, само че не и зашито. Била препратена към персоналния доктор, тъй като потърсила помощта на незабавните медици в почивен ден. Заради забавянето и несъответстващата лекарска интервенция, цялостен месец ходила на превръзки при експерт, защото раната гноясала. Като дежавю обаче е следващото посещаване в СПО, което се случва отново в почивен ден, твърди авторката на сигнала. „ На 13 януари синът ми, който е на 5 години, се подхлъзна вкъщи. Както споделят старите хора „ имало е да става неприятното ”. Детето падна у дома, подхлъзна се на ламинирания паркет и за наш неприятен шанс се удари в панта на дрешник. С рухването изпищя и аз скочих към него, с цел да видя дали се е блъснал мощно. Поглеждайки към него видях рана с дължина към 3 см., от която бликаше кръв.

Веднага взех забрадка, с която да притисна и тръгнахме към незабавното “, написа в сигнала врачанката. За нейна изненада не чакали дълго в коридора. Тя била сигурна, че „ раната ще бъде залепена, защото с просто око се виждаше, че е дълбока няколко милиметра, а и кръвта струеше. „ Обясниха ми, че няма потребност. Промиха го, сложиха стерилна марля и ми споделиха в понеделник да го огледа и персоналният доктор “, сподели майката, която питала няколко пъти не е ли належащо най-малко мястото да се залепи. Обяснили й, че синът й „ просто се е ожулил ”. Авторката на сигнала разказва, че действително били обслужени от една блага госпожа, за която не може да се каже дали е доктор или здравна сестра. Тя повикала доктор.

„ Той сподели, че на детето му няма нищо и че „ до сватбата ще има още доста да пада ”. В издадения от СПО лист за обзор попада името на доктор Пламен Петров “, написа още в сигнала. Майката за следващ път попитала дали няма да е по-добре да се залепи раната. Отговорили й, че не е належащо, а и „ даже да трябвало да се лепи, нямали консумативи “. Майката предложила да иде да купи лепило, както си купила инжекцията срещу тетанус, само че още веднъж я разубедили.

В понеделник, на 15 януари, тя завела сина си при персоналния доктор, който когато видял раната, незабавно я изпратил при хирург, тъй като раната била не охлузна, както написа в листа за обзор, публикуван от СПО-то, а разкъсно-контузна. Хирургът доктор Емилиян Кюркчийски незабавно вкарал детето в операционната, където зашил раната. „ Не зная тъкмо какъв брой са конците на раната, защото сред писъците на изплашеното дете и личното си свито сърце, пропуснах да запитвам. В края на седмицата би трябвало да се смени превръзката, след което лекарят ще реши по кое време да отстрани и конците “, написа още в сигнала. Жената продължава искрено: „ Имах най-голямото предпочитание да отида в СПО и да подвигна скандал. Отказах се - какво ще поправя?! Не ги трогна пищящо 5-годишно дете, та аз ли ще го направя? Заставам зад концепцията да има общински лечебни заведения и опазване на здравето, а освен частни, НО за какво са ни държавните, щом неглижират множеството случаи и в последна сметка получаваме нужните медицински грижи от частните лечебни заведения?! “, пита в сигнала си врачанката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР