Два от най-дългоочакваните проекти на Пловдив – пробива под Централна

...
Два от най-дългоочакваните проекти на Пловдив – пробива под Централна
Коментари Харесай

Започват два от най-големите проекта на Пловдив за близо 100 млн. лева

Два от най-дългоочакваните планове на Пловдив – пробива под Централна гара и ремонта на ул. „ Даме Груев” започват през днешния ден.

Шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски и кметът Здравко Димитров ще създадат първа копка на новата връзка сред „ Южен” и „ Централен”. Изпълнител на пробива е консорциум, с водещ сътрудник „ Трейс Груп Холд “ АД, а сумата 89 млн. лв. бе Данък добавена стойност за връзката сред бул. „ Васил Априлов “ към бул. „ Македония “. Дейностите би трябвало да приключат до 2023 година.

Пробивът е част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив “ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

За придвижване през днешния ден се затваря и ул. „ Даме Груев”, където стартира ремонта. Първият стадий е от бул. „ Македония” до ул. „ Охрид”. Целият контракт с компанията „ Парсек груп” е на стойност от 7 396 680 лева с Данък добавена стойност, а срокът на осъществяване е 300 дни.

Проектът планува цялостна реорганизация и замяна на подземните връзки, в това число тръбопровод и канализация. След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в региона, ще бъде като бул. - по две ленти за придвижване във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от секторите, където има опция, ще бъдат построени и паркоместа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР