Два нови случай на COVID-19 в дома за възрастни в

...
Два нови случай на COVID-19 в дома за възрастни в
Коментари Харесай

Два нови случай на COVID-19 в дома за възрастни в Русе, но и 68 излекувани

Два нови случай на COVID-19 в дома за възрастни в Русе за последното денонощие. За това заяви Регионалната здравна ревизия.

Става дума за двама мъже на 34 и 58 години от община Бяла, като по-младият е от село Бистренци, а 58-годишният мъж е от град Бяла . И двамата са в положително общо положение, без съществени недоволства и по тази причина са оставени под домашна изолираност. 58-годишният мъж от Бяла е работещ в същата компания, в която през последните няколко седмици бяха установени други пет случая.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в региона доближи към този момент 284-ма души, като дейните случаи все още са 58. От тях 23-ма са на болнично лекуване, а другите 35 са под домашна изолираност.

От дейните случаи 47% са мъжете, а дамите са 53%, което като численост е надлежно 27 и 31 Подобно е и разпределението при всички болни от началото на пандемията 171 са дамите, а мъжете са 113, което в проценти е респективно 60% и 40%.
 64 души пребориха COVID-19 в дома за остарели хора в Русе
64 души пребориха COVID-19 в дома за остарели хора в Русе

Петима от жители се намират в домакински отпуск

За миналите 24 часа броят на излекуваните се е нараснал с още шестима души, което значи, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са към този момент 212. Петима от новоизлекуваните са жители на дома за остарели хора " Възраждане ". По-подробна информация за епидемиологичната конюнктура в общественото заведение очаквайте в границите на идващия час.

От Областния действен щаб за последните 24 часа броят на излекуваните от COVID-19 в Русенско се усили с още шестима души, като пет от тях са жители на дом за остарели хора " Възраждане ". Така, преборилите коронавирусната зараза от общественото заведение станаха 68, като 62-ма от тях са от потребителите на услугата. 18 от жителите са настанени в Кризисен център " Каритас ", а останалите 37 на 4-тия етаж на дома за остарели хора. Други петима жители се намират в домакински отпуск, един човек е приет в болница в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ " Канев ", а също по този начин има и един напуснал обществената институция.

От жителите на дома 6 души към момента остават на болнично лекуване. Двама от тях са в инфекциозното поделение на Университетска болница " Канев ", трима в отделението за лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ " Медика Русе ", а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести " Д-р Димитър Граматиков - Русе ". Други 8, които са безсимптомни, са изолирани във вила " Липник " в село Николово, която е на Община Русе.

От личния състав, работещ там, под домашна изолираност към момента остават една от санитарките, какт о и общественият служащ и общественият помощник, а шестима са излекувани.

Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР