Два нови хемодиализни апарата и система за обратна осмоза вече

...
Два нови хемодиализни апарата и система за обратна осмоза вече
Коментари Харесай

Нови апарати за хемодиализа и дарение от Швейцария е получила ловешката болница



Два нови хемодиализни апарата и система за противоположна осмоза към този момент са доставени и инсталирани в отделението по хемодиализа в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч. Това заяви пред публицисти доктор Алдин Начков, изпълняващ длъжността шеф на отделението.

Оборудването е закупено с предоставени целеви средства от Министерството на здравеопазването. Стойността на апаратите е общо към 38 хиляди лв..

"Те са доста нужни на отделението тъкмо в този миг, защото предходната инсталация беше доста остаряла, постоянно аварираше. Това ни дава сигурност и на нас, и на пациентите ", сподели доктор Начков и добави, че отделението разполага с шест хемодиализни апарата и сега обслужва 15 пациенти. Те се транспортират с леки коли на болничното заведение.

Сега болничното заведение се нуждае най-малко от четири медицински сестри на щат.

Със съдействието на регионалния шеф Георги Терзийски болничното заведение е получила и 90 кревати като подаяние от швейцарско здравно заведение. Той посочи, че са обезпечени благодарение на ловчалията доктор Стилиян Тинков, който е доктор в Швейцария. Дарените кревати и спално долни дрехи ще бъдат разпределени за всички отделения, където има потребност.

Кардиологията обаче към този момент е спряла активност и отделението ще бъде извадено от състава на болничното заведение с решение на Министерството на здравеопазването. Персоналът е пренасочен към други отделения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР