Два месеца преди парламентарните избори в Германия, на които ще

...
Два месеца преди парламентарните избори в Германия, на които ще
Коментари Харесай

Кандидатът на Зелените за канцлер на Германия се извини за използването на думата негър

Два месеца преди парламентарните избори в Германия, на които ще бъде определен нов канцлер, претендентът на Зелената партия Аналена Бербок се извини, че е споделила думата " чернокож " в изявление, осведоми ДПА.

Кандидатката на Зелените, която се трансформира в най-големия противник на претендента за канцлер Армин Лашет от партията Ангела Меркел ХДС, посочи, че е употребила думата, която на Запад се счита за расова засегнатост, до момента в който преразказва история за възпитаник, отказващ да извърши задача, съдържаща думата " чернокож ".

" Това беше неверно и скърбя ", написа Баербок в поредност от изявления в " Туитър ", акцентирайки, че била наясно с расисткия генезис на думата и пострадването, което предизвиква на чернокожите.

Извинението е последното от поредност неуспехи за претендента за канцлер на Зелената партия, до момента в който акцията за парламентарните избори на 26 септември се разгорещява.

След като се изкачи високо в изследванията на гласоподавателите тази пролет, поддръжката за Бербок и Зелените спадна, откакто тя изглеждаше небрежна при декларирането на приходи, свързани с партии и надути пунктове в автобиографията си.

Съвсем неотдавна Бербок се сблъска с изказвания, че книга, която е написала за проектите си за възобновяване на страната, изобилства с плагиатство.

Бербок сподели в " Туитър ", че е употребила клюка по време на полемика за антисемитизма и расизма, когато е разказала за случай в учебно заведение в квартала си.

Там един възпитаник е отказал да попълни работен лист, върху който е написана расовата засегнатост.

" За страдание в записа на изявлението цитирах думата в прочувственото изложение на този неизречен случай и по този метод я възпроизведох самичък ", написа Бербок.

Бербок сподели обидната дума в изявление за Централния съвет на евреите в Германия. В изявлението думата е направена неразбираема с бипкане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР