Два месеца и половина след наводнението в Карловско събраните около

...
Два месеца и половина след наводнението в Карловско събраните около
Коментари Харесай

Честитка за наводнените: Само хората с банкови сметки ще получат пари

Два месеца и половина след наводнението в Карловско събраните към 1.6 млн. лева от дарения в общинската сметка към момента не са при потърпевшите, като непрекъснато пораждат разнородни кавги към подпомагането на хората. След зрелищен репортаж на Нова телевизия от Каравелово се разбра, че парична помощ ще получат единствено хора с банкови сметки.

Което е компликация за възрастните поданици, които нямат такава - ще би трябвало да вървят до банка, или да разчитат на прокурист, ще са нужни още време, разноски, проблеми.... Зам.-кметът на Карлово Николай Цветков изясни пред камерите, че превеждането по сметка било условието на банката, в която са събрани парите.

Хора му дадоха отговор, че това не просто ще затрудни някои от възрастните потърпевши, ами и условието не е сведено като информация. " Все би трябвало да питаме, настояваме, или да чакаме на общинския уебсайт, вероятно да ни осведоми... Всичко става мъчително, постепенно, няма информация ", споделиха хората. След което той хвърли виновността на селската кметица, че не съобщила за сметките. Тя обаче отговори, че хората от дълго време са известени.

Официално заплащането на парична помощ се забави поради повторния оглед на вредите, зародил след неодобрение на хората след първия. Утре на сесия на общинския съвет би трябвало да стане ясно по какъв начин са категоризирани финално домовете, кой какви пари  получава и така нататък Около 400 къщи би трябвало да получат пари.

Цветков по този начин и не можа да подсигурява обаче по кое време ще бъдат изплатени - това също зависело от банката. Все отново сподели, че би следвало да се случи незабавно в идващите дни.

След питане на жителка на Каравелово кметът на Карлово Емил Кабаиванов отговори посредством документ, че потърпевшите сами би трябвало да наемат компании, които да извършат геодезическата активност за разрушените парцели. Цветков обаче сподели в този момент, че общината била наела компания, само че тя се забавила заради цифровото култивиране на данните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР