Два малки спътника на НАСА, предназначени за изучаване на урагани,

...
Два малки спътника на НАСА, предназначени за изучаване на урагани,
Коментари Харесай

НАСА изгуби два сателита за наблюдаване на урагани след проблем с ракетата

Два дребни спътника на НАСА, предопределени за проучване на урагани, не съумяха да доближат орбита, заради нередовност в ракетата " Астра " малко след изстрелването, оповестиха международните осведомителни организации.

" След номинален полет на първата степен, горната степен на ракетата се изключи рано и не съумя да изведе CubeSats TROPICS в орбита ", заяви НАСА.

Проблемът се изяви към 10 минути след изстрелването на ракетата 3.3 на " Астра " от Кейп Канаверал, Флорида.

В обява на уеб страницата си преди изстрелването НАСА разказва задачата като съзвездие от шест спътника с размер на " кутия за обувки ", които ще " учат образуването и развиването на тропическите циклони, като правят наблюдения по-често, в сравнение с е допустимо в този момент със спътниците за наблюдаване на времето ".

През февруари 2021 година " Астра " подписа контракт за 7,95 милиона $ с НАСА за три изстрелвания, всяко от които с два спътника TROPICS.

Надявайки се да се трансформира в основен състезател на пазара за изстрелване на дребни спътници, " Астра " дава обещание по-чести изстрелвания с по-голяма еластичност от фирмите, употребяващи по-големи ракети, като " СпейсЕкс " и " Арианеспас " (Arianespace). Стартъпът обаче се сблъсква с повтарящи се проблеми, защото двустепенната ракета не съумява да доближи орбита.

През февруари, при друга задача на " Астра " за НАСА със спътници " Кюбсат ", втората степен на ракетата още веднъж не съумя да доближи орбита.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР