Два конвоя с френска военна техника влязоха в Румъния в

...
Два конвоя с френска военна техника влязоха в Румъния в
Коментари Харесай

В Румъния пристигнаха два конвоя с френска военна техника за бойната група на НАТО

Два конвоя с френска военна техника влязоха в Румъния в неделя вечерта през Граничен контролно-пропусквателен пункт Нъдлак на границата с Унгария, съобщи организация Аджерпрес.

Първият ескорт е формиран от леки пехотни бронирани машини, а вторият - от тежки пехотни бронирани машини, заяви румънското министерство на националната защита.

Двата конвоя са били посрещнати от френския полковник Александър дьо Фелигонд от бойната група на НАТО и полковник Тибериу Кожокару от командването на многонационалната дивизия " Югоизток ". Конвоите са предопределени да добавят техническите средства на предната бойна група на НАТО, ситуирана в базата Чинку в окръг Брашов.

Логистичната интервенция по изпращане на оборудването от база във Франция до базата Чинку в Румъния стартира на 18 октомври. Военните конвои са минали над 2000 км. Операцията е наречена " Балаур " на името на митологичния дракон от румънските митове.

Бойната група на НАТО в Румъния беше образувана през май посредством трансформиране на многонационалните съюзнически детайли на силите за отговор на НАТО, ситуирани в страната.

След предлагането на Франция да поеме ролята на рамкова страна, френският батальон, ситуиран в Румъния, считан за острието на силите на НАТО с доста високо равнище на реагиране, образува предна бойна група на територията на страната, интегрирайки на ротационен принцип войски от Белгия и Нидерландия, прецизира румънското министерство на защитата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР