Два камиона с отровни вещества, съпровождани от 8 представители на

...
Два камиона с отровни вещества, съпровождани от 8 представители на
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Осем "Бели каски" докараха 2 камиона с отровни вещества в склад на терористи в Идлиб, пече се провокация

Два камиона с отровни субстанции, съпровождани от 8 представители на " Белите каски ", са пристигнали в популации пункт Саракиб в сирийската провинция Идлиб. Това оповестява Центърът за помирявания на враждуващите страни, представен от информационните организации.

Данните за провокацията, подготвяна от терористите, са получени от няколко самостоятелни източника.

" Придружавани от 8 представители на организацията " Бели каски " отровните субстанции са били доставени в склад, употребен от терористите от групировката " Ахрар аш-Шам ", където са били посрещнати от почитан пълководец на посоченото нелегално въоръжено формирование. По-късно част от рисковия товар в пластмасови бидони без маркировка е била трансферирана в друга база на терористите за инсценировка на потребление на химическо оръжие с следващи обвинявания към държавните сили, че употребяват отровни субстанции против мирното население ". Това съобщи ръководителят на съветския Център по помиряване на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Алексей Циганков.

За подготвяната провокация от страна на терористите и " Белите каски " приказваха и на съвещанието на Съвета по сигурност на Организация на обединените нации. Постоянният представител на Русия Василий Небензя уточни, че Москва приканва западните страни да не демонстрират прибързана реакция на сходни инсценировки.

В отговор непрекъснатият представител на Англия Карън Пирс съобщи, че западните страни не приготвят провокация, а по техни сведения, точно управляващите на Сирия се готвят да употребяват химическо оръжие в Идлиб. Тя прикани Русия да попречи на Дамаск да стори това.

В полемиката западните дипломати пренебрегнаха подробните данни на съветското министерство на защитата кои точно подразделения на терористите и по какъв метод са получили бидони с отровни субстанции.

Съединени американски щати ще реагират оперативно на всеки доказан случай на потребление на химическо оръжие в Сирия. Това съобщи формалният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт.

Тя осведоми, че ръководителят на Комитета на шеф щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Данфорд е обсъждал този вопрос с началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия армейски военачалник Валерий Герасимов.

" Ето за какво ние призоваваме Русия доста ясно да изясни на Дамаск: това няма да остане без последици ", съобщи Науърт.

По-рано непрекъснатият представител на Сирия в Организация на обединените нации Башар Джаафари показа на съвещанието на Съвета за сигурност документирани данни за провокацията с химическо оръжие, подготвяна от терористите в Идлиб.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР