Два изтребителя на британските ВВС излетели от базата Лосимут за

...
Два изтребителя на британските ВВС излетели от базата Лосимут за
Коментари Харесай

Daily Mail: Британски "Тайфуни" излетяха да пресрещнат руски изтребители, но те им се изплъзнаха под носа

Два изтребителя на английските Военновъздушни сили изхвърчали от базата Лосимут за съпровождане на съветски бойни самолети. След това аероплан Voyager бил вдигнат от базата в Оксфордшир за дозареждане на изтребителите, които охраняват " английското въздушно пространство над Северно море, оповестява Daily Mail.

Но прехващане не е имало, тъй като съветските самолети са обърнали и са се отдалечили, съобщи представителят на Военновъздушни сили на Англия. Говорителят удостовери, че изтребители «Тайфун» са били вдигнати в небето по паника, откакто било открито, че към зоната на английските ползи се доближават два съветски военни самолета. Но съветските самолети създали противоположен завой и отлетели, вследствие на което не бил сбъднат прехват, се кава в информацията.

Това не е първият случай, когато да английските водачи им се постанова да се срещат с съветски бомбардировачи във въздушното пространство на Англия, напомня Daily Mail.

Изтребителите «Тайфун» трансформация FGR4, с които са въоръжени английските Военновъздушни сили, са многоцелеви бойни самолети, способни да извършват цялостния набор от интервенции във въздуха, отбелязва Daily Mail.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР