Два дрона са били свалени в пределите на авиобаза Енгелс

...
Два дрона са били свалени в пределите на авиобаза Енгелс
Коментари Харесай

Украински дронове атакуваха единствената руска авиобаза за стратегически бомбардировачи Ту-160

Два дрона са били свалени в рамките на авиобаза " Енгелс " в Саратовската област на Руската федерация – единственото военно летище в страната, на което са дислоцирани стратегически бомбардировачи Ту-160, предава УНИАН, като се базира на известие на ASTRA.

Отбелязва се, че в утринните часове на деня от Министерството на защитата в Москва са съобщили, че през нощта системите за противовъздушна защита са унищожили украински дрон над Саратовска област, без да привеждат спомагателни детайлности, прецизира " Фокус ".

Според източници на ASTRA дроновете са били два. Те са били свалени и са паднали на територията на военното летище " Енгелс 2 ". Все още не е известно какви са следствията.

" Към 2021 година авиобаза " Енгелс “ е единствената в Руската федерация, където са основани стратегическите бомбардировачи Ту-160. От февруари 2022 година базата се употребява за огромни въздушни удари по Украйна. На 26 декември 2022 година трима съветски военнослужещи бяха убити след офанзива на летището ", напомня ASTRA.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР