Два дни след като я лансираха, управляващите се отказаха от

...
Два дни след като я лансираха, управляващите се отказаха от
Коментари Харесай

Заден ход за имотите в Airbnb, Booking: Без категоризация, но с регистрация

Два дни откакто я лансираха, ръководещите се отхвърлиха от концепцията за категоризация на парцелите, които се дават за краткосрочно настаняване посредством международни онлайн платформи като Airbnb, Booking, Фейсбук групи, Homeway и други. След изразената през вчерашния ден от стопански специалисти и представители на туристически бизнес, двамата вносители на измененията - Менда Стоянова, ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание /ГЕРБ/ и Валери Симеонов /ОП/ - са отдръпнали първото си предложение и са внесли ново.

Първоначално вносителите предлагаха местата за настаняване да подлежат и на наложителна категоризация, сходно на къщите за посетители и хотелите. Промените бяха написани в Преходните и заключителни разпореждания на Закона за Бюджет 2020, с които променят и текстове от Закона за туризма.

Новото предложение планува обвързване за регистриране на парцелите в регистъра на местата за настаняване към Министерство на туризма, като главната цел е всички да заплащат налози.

Пред публицисти в Народното събрание Стоянова и Симеонов обосноваха нуждата от регулация в този тип туристическа активност.

При определяне на систематични нарушавания в платформи като Airbnb, Booking, Homeway, Фейсбук групи се планува прекъсването им.
Менда Стоянова увери, че платформите за разлика от някои уеб сайтове, извършват наредбите на законодателството в страната, която оперират.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР