Два дни, след като кабинетът поиска президентът да освободи началника

...
Два дни, след като кабинетът поиска президентът да освободи началника
Коментари Харесай

Румен Радев все още мълчи за началника на НСО

Два дни, откакто кабинетът изиска президентът да освободи началника на НСО военачалник Емил Тонев, към момента няма отговор дали той ще бъде отхвърлен. Премиерът Кирил Петков съобщи, че против шефа на службата има отчети на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Той, обаче, не пожела да каже какво написа в тях, напомня " Нова телевизия ".

Преди дни държавното управление изиска отстраняването на Тонев поради предадени записи от камерите в Министерския съвет на прокуратурата. Видеоматериалите са поискани поради делото против Борисов, Горанов и Арнаудова и обгръщат интервал от един месец. Петков видя проблем в това, тъй като Министерският съвет се явява контактна точка на Европейската прокуратура.

„ Когато прокуратурата изземе за един месец видеоматериала, те могат да видят всеки един жител, който е желал да подаде сигнал против предходното статукво, което сега се е окопало. За мен основния прокурор не си прави работата и освен това, а и ги предпазва”, съобщи Петков.

На въпрос за какво обаче желае оставката на началника на НСО, поради, че той е спазил закона, той отговори: „ Първата причина е, че той иззема видеоматериалите без да каже на който и да е било с гриф „ спешно”. Аз съм склонен, че той би трябвало да ги даде, само че минимум би трябвало да уведоми Министерския съвет. Второ, има и други отчети, които съм предал на президента, които са на база на отчет от ДАНС”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР