Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в

...
Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в
Коментари Харесай

Петър Тодоров: 2 дни преди да се върне у нас Божков, в МВР имаше информация за това

Два дни преди предприемачът Васил Божков да се върне в България, в Министерство на вътрешните работи е имало информация за това, заяви в изявление за БНР подалият оставка основен секретар Петър Тодоров и добави, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изискал да се отдръпна от поста след визити на политически водач във ведомството. Първоначално Стоянов е бил подготвен да работи с Тодоров.
Той посочи, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков имат намерение да се прибере непринудено.
" Ние имахме информация два дни преди този момент, че той ще пътува, и надлежно такова пътешестване беше осъществено на 25 август ", сподели Тодоров.
На въпрос дали в Министерство на вътрешните работи са имали информация, че предприемачът ще се върне непринудено, или че той е екстрадиран, основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка отговори: " Имахме  информация, че след два дни следва пътешестване. Това, което ние знаем все още е, че той се върнал непринудено. Това се случи, както знаете в петък пред медиите ".
По мотив желаната му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов Петър Тодоров посочи, че в началото министърът е изискал да работи с него. В следствие обаче е трансформирал позицията си.
" Когато към този момент беше встъпил в служба и след визитата на един партиен водач в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки по този начин надолу в земята, почервенял целият, ме попита няма ли да си подам оставка, защото имало напрежение към длъжността ми. Бях откровено изумен за тая смяна на позицията му. Попитах в какво се показва това напрежение към длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо съответно. Явно към този миг не са били написани тези опорки, които след това бяха изведени ", разясни още подалият оставка основен секретар на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР