Два дни иначе тихият парк Лаута в квартал Тракия се

...
Два дни иначе тихият парк Лаута в квартал Тракия се
Коментари Харесай

Народен събор в Лаута - песни, танци и дим от скари

Два дни другояче тихият парк Лаута в квартал " Тракия " се оглася от национални песни и танци. Пушат скари, чевермета се въртят, по сергиите може да се откри от пиле мляко, а децата се чудят коя от атракциите да изберат - с една дума организира се националният събор, който във времето се появи като тип конкуренция на Роженския .
Над 4 000 реализатори ще се качат на сцените в парка за два дни. Сред тях са отбор „ Тракия “, Виевската фолк група, Николай Славеев, възпитаниците на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, както и десетки любителски групи от читалища от цялата страна. По-лесно е да се види човек със модерно облекло, а не в носия по алеята на парка. И неизкушените до момента от фолклора могат да се пробват в хората в спонтанната хоротека под надзора на преподавател, а децата могат да вземат първите си уроци по свирене на гайда и дудук.

Народният събор в Лаута е относително ново събитие в живота на най-големия пловдивски квартал " Тракия ", само че набъбването на града откъм нови поданици от селата и други области роди и даде плодотворна почва за развиване за фолклорната демонстрация, присъща другояче за друга среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР