Два дни допълнителен отпуск за учителите, които се ваксинират. Предложението

...
Два дни допълнителен отпуск за учителите, които се ваксинират. Предложението
Коментари Харесай

Предложение на МОН: Два дни допълнителен отпуск за учителите, които се ваксинират

 Два дни спомагателен отпуск за учителите, които се имунизират. Предложението е на Министерството на образованието и то ще влезе в груповия трудов контракт на учителите.

По данни на ведомството имунизираният педагогичен личен състав е под 30%. Служебният министър се обърна с апел към учителите да се ваксинират.

" Всички знаци подсказват, че е доста евентуално вълната от " Делта “ разновидността да пристигна преди началото на идната образователна година. Затова моят зов към всички учители и шефове е да употребяват оптимално идващите дни и седмици “, изясни Денков.

Аргументите за този спомагателен отпуск са чисто медицински, тъй като в редица случаи има неразположение в първите два дни след слагането на имунизацията, изясни министър Денков.

" Затова беше основно в самодейността да се включат представители на медицинските среди и на фармацевтичните факултети, тъй като те дават надеждна информация за имунизацията. Имаме предварителна информация, че 500 учители са поискали, вследствие на тази акция, във Варна да се направи особено за тях имунизиране, само че би трябвало още малко време, с цел да се отчетат данни от акцията “, сподели просветителният министър.

Той означи, че извънредно висок е ползата към акцията на МОН за имунизацията в образованието, тъй като се е оказало, че най-големият проблем за учителите и шефовете е неналичието на съответна и настояща здравна информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР