Два часа по-късно съветниците отново проведоха избор, предаде БТА. Номинацията

...
Два часа по-късно съветниците отново проведоха избор, предаде БТА. Номинацията
Коментари Харесай

Общинският съвет във Варна си избра председател. Започва ли разсл...

Два часа по-късно съветниците още веднъж организираха избор, съобщи Българска телеграфна агенция. Номинацията за ръководител бе единствено една - на Христо Димитров.

 

След провеждането на тайния избор, той благодари на сътрудниците си и ги прикани да работят дружно за Варна. По думите му е належащо да се осъществят положителните хрумвания за града, в това число като се употребяват и довършат плановете, стартирани от предходното ръководство. Варненци би трябвало да почувстват силата на институциите, а градът да има по-добро бъдеще, бе позицията на Димитров.

 

Новият кмет на Варна Благомир Коцев (ПП-ДБ), общинските съветници, както и кметовете на регионите в града и на селата в общината през днешния ден поставиха клетва. На церемонията участваха регионалният шеф Андрияна Андреева, представители на академичната общественост, общественици, доста жители.

 

След като постави клетва, кметът Благомир Коцев уточни, че избирането на кметовете и съветниците е голяма привилегия, само че тя върви с огромна отговорност. Той акцентира, че градът има сериозен капацитет и би трябвало да се надгражда върху към този момент направеното.

 

По думите на Коцев би трябвало да се обърне внимание на всички проблеми на Варна и да се работи за възстановяване на качеството на живот на хората. Той акцентира нуждата от привличане на вложители, което ще помогне младежите да избират да живеят и да отглеждат децата си във Варна. Смятам, че дружно, без значение от партийните ни такъми, ще намерим общия път и ще създадем града сполучлив, добави кметът.

 

Варненци чакат да стартира следствие на дейностите на досегашния кмет от ГЕРБ Иван Портних. През неговото ръководство на града имаше сигнали, подозрения и доказателства за големи злоупотреби за стотици милиони. Те би трябвало да бъдат разследвани, а отговорните да бъдат предадени на съд, разяснява юристът Димитър Георгиев пред Фрог нюз.

 

Кой каквото е правил - да си дава отговор. Това бил споделил водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след националното заседание на партията във Велико Търново, визирайки точно Портних. Бившият кмет на Варна се обрисува като следващия доближен на Борисов, с който той не желае да има общо, когато започвнат инспекции за корупционни практики.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР