Два часа коалиционните партньори обсъждаха въпроса за военната помощ за

...
Два часа коалиционните партньори обсъждаха въпроса за военната помощ за
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна: Решението на коалиционните партньори остава неизвестно


Два часа съдружните сътрудници обсъждаха въпроса за военната помощ за Украйна на изключителна среща преди гласуването в Народното събрание тази сряда.

Остана незнайно какво решение са взели ръководещите, защото никой от тях не направи изказване пред медиите.

Преди съдружния съвет пред публицисти приказва депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов, който сподели, че ще се търси „ оптимално обхватно решение по проблема “.

„ Лошо е сега да употребяваме тази рецесия с Украйна за политически цели. Всеки има глава на раменете си и всеки би трябвало да гласоподава по съвест. Партиите са от едната страна на барикадата. От другата са човешки животи “, сподели Балабанов.

„ Не мисля, че това ще скапе обединението. То не е част от съдружното съглашение. Има други доста по-сериозни неща като Северна Македония. Ето това е част от съдружното ни съглашение “, предвижда депутатът от Има Такъв Народ.

Темата за военна помощ за Украйна беше обсъждана и от Българска социалистическа партия на среща преди съдружния съвет.

Българска социалистическа партия поддържа тезата на Корнелия Нинова за излизане от властта, в случай че обединението утвърди военна помощ. По думите на Румен Гечев това демонстрира, че „ преди всичко са ползите на България, а по-късно партийните “.

Въпросът за военната помощ за Киев ще господства и утрешният ден, когато ще бъде прегледан в пленарната зала на Народното събрание.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР