Два безпилотни летателни апарата, насочени срещу американските и съюзническите сили

...
Два безпилотни летателни апарата, насочени срещу американските и съюзническите сили
Коментари Харесай

Дронове са атакували американска база в Ирак

Два безпилотни летателни апарата, ориентирани против американските и съюзническите сили в Ирак, бяха свалени рано, без да причинят жертви, заяви представител на защитата на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Служителят не сподели кой е изстрелял дроновете, само че проирански сили заплашиха да нападат американските войски в Ирак поради поддръжката на Вашингтон за Израел във войната му с " Хамас ".

" Опитът за нахлуване против американските и съдружните сили в Ирак беше пресечен ", съобщи американският чиновник, имайки поради интернационалната коалиция против джихадистката формация " Ислямска страна " (ИД).

" При офанзивата бяха свалени два еднопосочни безпилотни самолета. При опита за офанзива няма потърпевши военнослужещи ", добави формалният представител, без да прецизира кой ги е свалил.

Кюрдските антитерористични сили оповестиха в изказване, че провинция Арбил в Северен Ирак се е разрушил дрон, претрупан с експлозиви.

В изказването не се показва повода за злополуката и не е ясно дали дронът е един от двата, упоменати от американския чиновник по защитата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР