Дузина от най-добрите учени в Америка и колекция от милиардери

...
Дузина от най-добрите учени в Америка и колекция от милиардери
Коментари Харесай

Тайна група американски учени и милиардери прогонват коронавируса?

Дузина от най-хубавите учени в Америка и сбирка от милиардери и индустриални титани настояват, че имат отговор на пандемията от ковид, и са намерили малка врата, през която да прокарат своя проект в Белия дом. За нея споделя The Wall Street Journal.
Еклектичната група се управлява от 33-годишния доктор и капиталист Том Кейхил, който живее надалеч от общественото пространство в апартамент чартърен покрай парка „ Фенуей “ в Бостън. Той има единствено един костюм, само че има задоволително мощни връзки, с цел да повлияе на държавните решения във войната против COVID-19.
Тези учени и техните поддръжници разказват работата си в ерата на блокирането по света като „ Проект Манхатън “ – мигане към групата учени от Втората международна война, помогнали за създаването на атомната бомба. Този път учените вливат мозъци и пари, с цел да разработят неортодоксални хрумвания, събрани от целия свят.
Те назовават себе си „ Учени за прекъсване на Коронавирус -19 “ и измежду тях са биолози, имунобиолог, невробиолог, хронобиолог, онколог, гастроентеролог, епидемиолог и нуклеарен академик. Сред учените в центъра на плана е биологът Майкъл Росбаш, притежател на Нобелова премия за 2017 година, който споделя: „ Няма подозрение, че съм минимум квалифицираният. “
Тази група, за чиято работа няма досегашни сведения, работи като медиатор сред фармацевтичните компании и лицата, вземащи решения в администрацията на Доналд Тръмп. Те работят отдалечено като специфичен ръб за обзор на потопа от проучвания на ковид, премахвайки незадоволителните като резултати изследвания, преди да стигнат до политиците.
Групата е съставила конфиденциален отчет от 17 страници, който приканва за редица неортодоксални способи против вируса. Една от огромните хрумвания е да се лекуват пациентите с мощни медикаменти, употребявани преди този момент против ебола, с по-големи дози, в сравнение с са били тествани в предишното.
Администрацията по храните и медикаментите и Департаментът по въпросите на ветераните към този момент извършиха съответни рекомендации, като да вземем за пример понижаване на индустриалните раегулации и условията за характерни коронавирусни медикаменти.
Директорът на Националните здравни институти Франсис Колинс съобщил този месец, че е склонен с множеството рекомендации в отчета, съгласно документи, прегледани от The Wall Street Journal и хора, осведомени с въпроса. Докладът бил възложен на членовете на кабинета и на вицепрезидента Майк Пенс, началник на оперативната група по ковид в администрацията.
Основният актив на доктор Кейхил включва основани неотдавна връзки с неговия капиталов медиатор. Те включват милиардери като Питър Тил, Джим Палота и Майкъл Милкън - финансисти, предоставящи му легитимност да доближи до чиновници в центъра на рецесията. Д-р Кейхил и неговата група постоянно поучават Ник Ейърс, дългогодишния асистент на Пенс и ръководителите на организациите посредством телефонни позвънявания през последния месец.
Никой, който взе участие в групата, не може да завоюва финансово. Те споделят, че са стимулирани от опцията да прибавят свои лични връзки и научноизследователска активност към коронавирусната борба, която е ‚жестока както на държавно, по този начин и на федерално равнище “.
" Може да се провалим ", съобщи Стюарт Шрайбер, химик от Харвардския университет и член на групата. " Но в случай че успеем, можем да променим света. "
Членовете на групата споделят, че са наясно, че доста от концепциите им може да не бъдат осъществени и могат да бъдат пренебрегнати напълно от администрацията на Тръмп.
Само преди две години доктор Кейхил е защитавал докторантура и докторска степен в университета Дюк, провеждайки проучвания за редки генетични болести. Предполага се, че ще продължи работата си след дипломирането.
Той основава собствен личен фонд, „ Newpath Partners “, със 125 милиона $ от дребна група от богати вложители. Те били привлечени от неговия прям метод, както и от интереса му към справяне с неразрешими проблеми.
Сега Кехил значително е зарязал капиталовата си работа, с цел да се концентрира върху търсенето на лек. Лекарят има поддръжката на съветниците на вицепрезидента. Те са „ на негово разположение “.
Екипът съставил лист с почти две дузини компании, които могат да се възползват от техните рекомендации и дава обещание да продаде неотложно всевъзможни техни достижения.
Голяма част от ранната работа включва разглеждане на стотици научни отчети за рецесията от целия свят. Те отделят обещаващите хрумвания от съмнителните. Всеки член преглежда по 20 документа дневно, с към 10 пъти по-бързи темпове от тези, с които биха изпълнявали ежедневната си работа. Те дебатират посредством видеоконференции, текстови известия и телефонни позвънявания.
Дебатите не постоянно са чисто научни. Групата обсъждала, да вземем за пример, дали да предложи на публичните здравни управляващи да преименуват вируса на „ SARS-2 “, след животинския вирус от 2003 година в Китай. За тях името звучало по-страшно и можело да накара повече хора да носят маски.
Екипът дава обещание също да се опита да блокира обособени политики - не лесна задача на фона на шума и яростта от наближаващите президентски избори в Съединени американски щати.
Хидроксихлорохинът, лекарството за малария, разпространявано от президента, беше изключено като вид, откакто специалистът на групата Бен Крават от „ Scripps Research “ реши, че това не е най-хубавият избор.
Групата също подценява концепцията за потребление на антитела, с цел да се даде опция на хората да се върнат на работа, в случай че резултатите им покажат, че са се възстановили от вируса. Крават, химически биолог, го разгласи за „ най-лошата концепция, която е чувал “. Той сподели, че предварителното излагане на вируса може да не попречи на хората да предадат вируса на други хора и че това може да изкуши някои хора да се заразят съзнателно, с цел да „ получат по-нататъшен имунитет “.
Първите три етапи от рекомендации на групата, съдържащи се в нейния отчет, са ориентирани към потребление на мащаба на федералното държавно управление. Например, да се купуват медикаменти, които към момента не са потвърдили успеваемостта си, като метод да се насърчат производителите да усилят производството, без да се тормозят да изгубят пари, в случай че медикаментите се провалят. Следващата е да се понижи времето, належащо за клиничен тест на новите медикаменти, на седмица от девет месеца или година.
След това групата би трябвало да насочи рекомендациите си към верните хора в администрацията на Тръмп. За това доктор Кейхил работи с различен милиардер в подобаваща позиция.
В своите проучвания учените разпознават моноклонални медикаменти с антитела, които се „ заключват “ към вирусните кафези като най-обещаващото лекуване. Но се изисква месечно изчакване за утвърждение. След няколко позвънявания където би трябвало групата получава позволение да връчи на своя производител Regeneron Pharmaceuticals Inc. разпореждане за незабавна активност.
Групата също се причислява към съществуващи изследвания в такива области като рак на простатата, с цел да ревизират дали към този момент утвърдените медикаменти могат да бъдат ефикасни против вируса.
Голяма част от своя теоретичен развой групата посвещава на погледа върху света след COVID-19. Затова учените прибавят четвърта фаза към проекта - обновяване на Америка. Идеите включват създаване на слюнков тест и проби в края на всеки работен ден, тъй че резултатите да са налични до сутринта. Те също оферират приложение за смарт телефони в цялата страна, което изисква жителите всеки ден да удостоверяват, че нямат нито един от 14-те признака на простуда или тресчица.
Членовете на групата не престават полемиките си със чиновници на администрацията през последните дни, като се надяват техният конфиденциален проект да се трансформира в деяние.
„ Нуждаем се от цялата нация - държавно управление, бизнес и просвета – да се обединят, с цел да победим в това “, настояват учените.
Вижте още:
От Китай продължиха престрелките със Съединени американски щати и упрекнаха американски политик в неистина
COVID-19 и имунитетът: Можем ли да се заразим два пъти?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР