Душата нека да си е душа, обаче територията на държавите

...
Душата нека да си е душа, обаче територията на държавите
Коментари Харесай

Външният министър: Душата си е душа, границите са с международни договори

Душата дано да си е душа, обаче територията на страните е ясна. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във връзка думите на турския президент Реджеп Ердоган: „ Кърджали е част от нашите душевни граници “ в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. „ Президентът Ердоган не го прави за първи път, изброи доста обитаеми места, Кърджали беше едно от тях “, уточни тя. „ Душата ни също може да бъде необятна. Гордеем се с 1300-годишната история на България “, съобщи Екатерина Захариева.
„ Особено на Балканите границите са се местили интензивно. Така видяно на всеки границите на душата могат да бъдат много по-широки, само че границите са такива, каквито са, обрисувани с интернационален контракт “, изясни министърът. „ Не мисля, че такава изразителност е градивна. Да си признаем, че е имало случаи, когато и български политици са изразявали по-широките граници на душата си. По-добре е да се въздържаме от такива неща “, разяснява Захариева.
По мотив тристранната среща в Букурещ сред България, Румъния и Гърция министърът посочи: „ Румъния като първата страна от идващото трио разгласи, че ще поддържа българския приоритет Западни Балкани и ще го продължи “. „ Европейската вероятност не е приоритет единствено за 6 месеца, а дълготраен и подобен би трябвало да остане “, съобщи Екатерина Захариева. „ България, Румъния, Гърция и Хърватия мислехме да окажем поддръжка на страните от Западните Балкани с общо посещаване в тези страни “, разяснява тя.
В отговор на въпрос би трябвало ли да има още един мост над Дунав при Русе Захариева уточни: „ Очевидно е, че е необходимо
строителството на втори мост над Дунав. Премиерът и транспортният министър доста пъти са поставяли въпроса. Двете транспортни
министерства към този момент работят “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР