Дупничанин и негов приятел от село Джерман са задържани за

...
Дупничанин и негов приятел от село Джерман са задържани за
Коментари Харесай

Откраднаха казан за ракия и завивки на покойница

Дупничанин и негов другар от село Джерман са арестувани за грабеж на дом в кюстендилското село Фролош. Това съобщи струма.бг.

Къщата, от която 41-годишният Йордан Милов от село Джерман и 44-годишният Иван Иванов от Дупница отмъкнали всичко по-ценно, била необитаема. Собственичката ѝ умряла преди 6 месеца, а щерка ѝ, която живее в бобовдолското Големо село, идвала да наглежда парцела, когато има опция.

Двамата обирджии пристигнали през нощта в селото с лек автомобил. Разбили входната врата и, необезпокоявани от никого, изнесли и натоварили в колата котел за ракия, мотокултиватор, медни съдове… даже взели и завивките на починалата жена и си тръгнали за Дупница.

Сигнал за кражбата подала дъщерята на починалата собственичка. Криминалисти от Рила създали оглед на място, а в полицейското ръководство в града били привикани за разпит всички от крими контингента в Рилското корито. По случая работили и криминалисти от РУП – Дупница.

По време на разпитите те попаднали на Милов и Иванов, които били без оправдание за въпросната нощ и признали, че са направили кражбата. Част от металните движимости били предадени на пункт за вторични първични материали, казанът за преваряване на ракия и мотокултиваторът били спазарени за обмен, само че двамата крадци не съумели да осъществят договорката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР