dunavmost.comСъс 180 лв. на месец оцелява онкоболната учителка Весела Витанова!Борбата

...
dunavmost.comСъс 180 лв. на месец оцелява онкоболната учителка Весела Витанова!Борбата
Коментари Харесай

Това е България: Онкоболна учителка оцелява със 180 лева на месец

dunavmost.com

Със 180 лева на месец оцелява онкоболната учителка Весела Витанова!

Борбата й за живот стартира преди 5 година, когато лекари я диагностицират с подлата болест рак на гърдата. Оттогава животът на 62-годишната преподавателка радикално се трансформира. Жената отхвърля интервенция за премахване на бучката, тъй като няма здравни осигуровки и нужните пари. Днес тя осъзнава, че това решение е съдбовно за живота й.

Животът на 62-годишната жена е отдаден на учителската специалност. Цели 24 година от житейския й път тя е учител по български и немски език във варненско учебно заведение. Заболяването прекъсва учителската кариера и през днешния ден Весела оцелява със 180 лева Това е инвалидната пенсия на брачна половинка й Ивелин. Признава, че не взима нито стотинка. Не получава обикновено пенсия, нито има право на ТЕЛК, а това са единствените пари, с които фамилията разполага, написа България през днешния ден.



" Не взимам инвалидна пенсия, тъй като отхвърлих химиотерапия. Отказах я, тъй като тежа 40 кг и ме е боязън, че нямаше да я устоя ", показа пред вестника Витанова.

Жената не може да получи и естествена пенсия, тъй като не й доближава трудов стаж. " Имам единствено 24 година професионален опит, а ми трябват 34 година Губят ми се още 9 година стаж, откакто ми изгубиха документите ", с горест разкрива учителката. С вяра споделя, че в случай че доживее до 67 година, ще може да взима минималната обществена пенсия, само че до тогава оцеляването й е ежедневна битка.

Разкрива, че през последния месец разполагала единствено със 100 лева, а неналичието на персонални приходи й тежи най-вече.

Надеждата още веднъж окрилява Весела преди месеци, когато разкрила лек посредством различна медицина. За специфичните билки и илачи са нужни 1200 лева на месец. Споделя, че другари и познати й оказват помощ да си вземе медикаментите, и е безапелационна, че се усеща по-силна отпреди седмици. " Бях жив мъртвец, не можех да се прислугвам, мъжът ми е до мен и ми оказва помощ във всичко. Днес мога да се движа и не употребявам бастуна ", връща лентата учителката.

Въпреки десетките дарения от февруари Витанова няма да може да си обезпечава животоспасяващите средства, които ще стигнат единствено до края на този месец.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на дарителската сметка:

Банка ДСК-ЕАД-Варна

Име на клиент: Весела Георгиева Витанова

Основание: подаяние за Весела

Валута: BGN

IBAN:  BG80STSA93000025761462

BIC: STSABGSF

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР