Дунав стана първият клуб в Ефбет лига, който след въвеждането

...
Дунав стана първият клуб в Ефбет лига, който след въвеждането
Коментари Харесай

Клуб от Ефбет лига изпадна в тежко положение

" Дунав " стана първият клуб в Ефбет лига, който след въвеждането на изключително състояние разгласи, че е в доста тежко финансово състояние. Русенци имаха проблеми и преди, след отдръпването на главния спонсор - доктор Симеон Симеонов, само че все пак намираха метод да закърпят ситуацията с помощ от локални компании и предприемачи. Сега обаче тази поддръжка е спряла.

" Трудно е финансирането на клуба. При пандемията стана още по-сериозно, напрежението също е по-голямо. Дано по-бързо премине. Знам, че всички заплащания са спрени от общината и другите спонсори. Всичко е запорирано. Не е импортирана стотинка в касата ни, което затруднява работата ни. Много е тежка обстановката в нашия тим. Абсолютно всичко е неразбираемо, а неяснотата убива футболистите и треньорите ", съобщи треньорът на " Дунав " Людмил Киров. Преди към две седмици той изрази подозрение, че тимът може и да не стартира идващия сезон в Ефбет лига. Сега обаче Киров съобщи, че той и екипът му към момента имат вяра, че " Дунав " ще играе в елита и следващата година.

След оповестяването на изключителното състояние по отношение на пандемията от ковид съвсем всички клубове оповестиха, че понижават заплатите на футболистите, до момента в който не се възобнови шампионата. Във Втора лига обаче няколко клуба признаха, че ситуацията при тях е доста тежко - " Нефтохимик 1962 " (Бургас), " Локомотив " (Горна Оряховица). А при " Ботев " (Гълъбово) даже има неустановеност дали ще могат да завършат сезона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР