Думите на Сирски бяха най-силната индикация досега от Киев, че

...
Думите на Сирски бяха най-силната индикация досега от Киев, че
Коментари Харесай

Украинският генерал Сирски: Руската атака при Бахмут буксува, скоро предстои контраудар

Думите на Сирски бяха най-силната индикация до момента от Киев, че е покрай промяна на тактиката, откакто пое съветската офанзива през тежката зима.

Руските наемници от " Вагнер ", които се пробват да завладяват Бахмут в това, което се трансформира в най-дългата и кръвопролитна борба на войната, " губят забележителна мощ и се изчерпват ", сподели Сирски в " Телеграм ".

" Съвсем скоро ще се възползваме от тази опция, както направихме в предишното покрай Киев, Харков, Балаклeя и Купянск ", съобщи той, изброявайки украинските контраофанзиви предходната година, които се оказаха повратни точки във войната, отвоювайки елементи от земята. " Агресорът не се отчайва в опитите си да превземе Бахмут непременно макар загубите на хора и техника ", уточни Сирски, представен от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция. Руските войски, съсредоточени всеобщо във и към Бахмут, " понасят обилни загуби и се изтощават ", увери той.

 

Фронтовите линии в Украйна значително са замразени след последната огромна атака на Украйна през ноември. Оттогава Москва изпрати стотици хиляди неотдавна извикани резервисти и наказани, вербувани от пандизите, в борби, които и двете страни разказват като месомелачка.

Руската акция донесе малко облаги и Украйна, която изглеждаше евентуално да се изтегли от дребния източен град Бахмут, реши този месец да задържи войските си там, лишавайки Москва от първата ѝ победа от предишния август до момента.

Киев от дълго време споделя, че възнамерява огромна контраатака в даден миг тази година, употребявайки новодоставено западно оръжие. Няколко от най-успешните ѝ офанзиви предходната година последваха бързо, откакто Русия изтощи силите си в големи борби на изток.

Нямаше неотложен отговор от Москва на последните изказвания, че нейните сили в Бахмут губят инерция, само че Евгений Пригожин, шефът на наемниците от " Вагнер ", направи песимистични изказвания през последните дни, предупреждавайки за украинско контранападение.

В понеделник Пригожин разгласява писмо до министъра на защитата Сергей Шойгу, в което се споделя, че Украйна има за цел да откъсне силите на " Вагнер " от постоянните съветски войски, изисквайки от Шойгу да работи, с цел да предотврати това, и предупреждавайки за " отрицателни последствия ", в случай че не успее.

В сряда английското министерство на защитата заяви, че Украйна е подхванала местна контраофанзива западно от Бахмут, която евентуално ще облекчи натиска върху основния маршрут, употребен за доставяне на силите на Киев в града.

Все още съществува опасност, че украинските сили в Бахмут могат да бъдат обкръжени, показаха от там, само че има " реалистична опция съветската офанзива против града да губи лимитираната инерция, която е получила ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР