Думите и делата на Христо Ботев не са просто вписани

...
Думите и делата на Христо Ботев не са просто вписани
Коментари Харесай

Желязков: Един от най-великите синове на Майка България е Ботев

" Думите и делата на Христо Ботев не са просто вписани в героичните моменти от неговата биография. Те са вписани в неговите думи, в неговите стихове, в неговата журналистика, която е част от културата на модерна Европа . Това е нашата горделивост, това е нашата разтуха и това е урокът, като го признаем пред себе си, би трябвало да го предадем на тези генерации, които дружно с нас желаят да се помолят за забравения ни дълг.  Един от героите, вписан в пантеона като един от най-великите синове на Майка България, е Христо Ботев. Няма човек измежду нас, който да не е усещал тръпките, когато се взре в неговия взор, който гледа от портрет. Няма човек, който да не съпреживява тези паметни мигове , които означаваме през днешния ден и на следващия ден.

Това сподели в словото си довечера ръководителят на Народното събрание Росен Желязков във Враца на  Националният митинг-заря, отдаден на 147-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета, оповестяват БНР и Българска телеграфна агенция.

Желязков одобри строя на представителните елементи на 10-и механизиран батальон - Враца.

Прозвучаха имената на починалите в Априлското въстание и на падналите за свободата и независимостта на България, след което в символ на респект последва едноминутно безмълвие.

Пред паметника на Ботев във Враца бяха положени венци и цветя.

По традиция митингът приключи със заря.

Възпоменателните празнувания " Ботеви дни- 2023 " във Враца във връзка 147-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета, приключват на следващия ден на връх Околчица с всенародно поклонение.

На него ще участва министър-председателят Гълъб Донев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР