Думи на романтичния егоист на френската литература, който ни подари

...
Думи на романтичния егоист на френската литература, който ни подари
Коментари Харесай

За да съхраниш верността е нужен талант ♥ Фредерик БЕГБЕДЕ

Думи на сантименталния лакомец на френската литература, който ни подари „ Любовта трае три години ”, само че виж, верността – тя е друго нещо ☺

Когато спиш с дами наляво и надясно, те всички се сливат в една. И тя просто трансформира името си, кожата, лицето, тялото си и гласа. Дължината на косите й, размерът на гърдите й и цветът на бельото й, варират съгласно всеки друг случай. Но ти й повтаряш заучени изречения, правиш едни и същи неща, извършваш идентични придвижвания в открит вече ред:

”Ухаеш хубаво..., ела по-близо, към момента се опасявам от теб..., толкоз мощно искам устните ти... побързай, не устоявам вече…, о, благодаря ти, Боже, какво благополучие..., в действителност доста те одобрявам...,  коства ми се, че това е сън..., ще го вършим цяла нощ, за цялостен живот... ”

Повтаряш едно и също всяка нощ на разнообразни девойки, с очарователния взор на момченце, което разопакова своя подарък. Промените водят до повтаряне.

И най-парадоксалното е, че същинската смяна се случва тогава, когато останеш правилен на една жена. Донжуановците са лишени от въображение. Прието е да считаме Казанова за коцкар, а той е бил просто безделник. Защото, колкото и да сменяш дамите, ти оставаш все същият мъж - първенец по пътя с най-слабото противодействие.

За да съхраниш верността е необходим гений.

Източник:
Снимки: Madame Figaro, Osez les livres

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР