Думата „стратегически“ може да се използва различно, но е важно

...
Думата „стратегически“ може да се използва различно, но е важно
Коментари Харесай

Използването на стратегическите петролни резерви не е добра идея


Думата „ стратегически “ може да се употребява друго, само че е значимо да се помни какъв смисъл се влагаше в това разбиране при ценовите разтърсвания на пазара на нефт през 1970-те години.

Стратегическите петролни запаси на Съединени американски щати, съставляващи към 660 млн. барела би трябвало да подсигуряват непоклатимост на предложенията при положение с спиране на доставките от други страни. Между другото президентът на Съединени американски щати, съгласно известията в този момент преглежда опция за потребление на стратегическите запаси в интервал, който ОПЕК и Русия ще усилват предложенията. Действително доста се притесняват, че нарастването на добива от ОПЕК+ няма да е задоволителен за балансиране на пазара и по тази причина цените на петрола до скоро стигнаха оптималното си значение за последните три години и половина. Използването на стратегическите запаси от Съединени американски щати към сегашния миг въпреки всичко е неприятна концепция, се споделя в публикация на The Wall Street Journal, представена от Dow Jones.

През 1991, 2005 и 2011 години, когато Съединени американски щати задействаха стратегическите петролни запаси, имаше спор в Близкия Изток, мощен вихър в Съединени американски щати, намаляване на добива с една четвърт, а и „ Арабска пролет “, надлежно.

Кое е общото сред тези случаи за потребление на запасите? Те не бяха толкоз доста и тогава нямаше такава причина като понижението на цените на бензина в навечерието на избори. Наистина, през есента на 2000 година администрацията на президента на Съединени американски щати Бил Клинтън употребява единствено краткотрайно стратегическите запаси за малко до изборите, базирайки се на рисковете от дефицит. Победителят в извършените тогава президентски избори Джордж Буш младши резонно подлага на критика това решение по време на изборната акция.

Някой може да възрази, че съществуването на стратегически нефтени запаси към този момент не е по този начин целесъобразно, поради растежа на рандеман в Съединени американски щати. Ако през 2005 година Съединени американски щати са внасяли към 5 милиарда барела петрол, а са добили 1,9 милиарда барела, то през тази година и добива, и вноса могат да са примерно към 3,5 милиарда барела, а забележителна част от създаваните в Съединени американски щати петрол и нефтопродукти се експортират. През предходната година Тръмп даже оферираше да се продадат половината от стратегическите нефтени запаси, с цел да се покрият бюджетните разноски. Но даже и при високите цени това би помогнало да се финансират федералните разноски единствено за два дни.

Ако се предлага стратегическите запаси да се употребяват за въздействие върху цените, то това не е подобен ефикасен инструмент, а и също така не може да се назова и нужен. Според някои оценки, поправени с инфлацията, цените на едро на бензина в този момент са с 85 % и 60 % по-ниски от 2005 година и 2011 година надлежно.

Стратегическите петролни ресурси са образувани в интервал, когато на бензиностанциите имаше опашки за бензин, а положението на стопанската система бе тежко. Да, летните цени на бензина в този момент са по-високи от 2014 година Икономиката обае пораства, фондовите показатели са към рекордните си смисли. Стратегическите петролни ресурси бяха основани не, с цел да оказват помощ на потребителите да понижат разноските си за гориво. Всеки изразходван за по този метод барел от стратегическите запаси би могъл да бъде потребен в в действителност изключителна обстановка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР