Думата бутерброд означава хляб, намазан с масло, или в буквален

...
Думата бутерброд означава хляб, намазан с масло, или в буквален
Коментари Харесай

Как се приготвят бутербродни сандвичи

Думата бутерброд значи самун, намазан с масло, или в дословен превод от съветски - сандвич. Върху нарязания на разнообразни форми и намазан с масло или други маслени смеси самун се слагат най-различни артикули.

Тези артикули могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мехлем, осолена риба, хайвер или разнообразни пастети.

Сандвичите постоянно се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на подготвяне, формата и съответните артикули са причина за голямото многообразие от бутерброди.

Сандвичите не би трябвало да бъдат доста претрупани, би трябвало да има естетика в цветовете на продуктите.

Всички сандвичи при готвене нормално се разделят на отворени и затворени сандвичи. Затвореният сандвич се разграничава от отворените по това, че пълнежът е сред две филии самун.

Поради огромното им многообразие приложението на бутербродите е извънредно необятно. Използват се като предястие, употребяват се по-всяко време, замествайки главното хранене, влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване - приеми, коктейли.

Сандвичите могат условно да се разделят по отношение на температурата на сервиране - студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат. Студените хлебни произведения доминират в другите национални кухни. Студените сандвичи имат елементарна рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.

 Как се подготвят бутербродни сандвичи Снимка: Станислава Вълкова

Бутербродите могат да бъдат открити, закрити, хапки и други Има и сандвичи за закуски на основа изгорял самун, наименуван канапе, и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие, съчетани с разнообразни питиета. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати, краставици, зеленина.

Сандвичите наподобяват красиво с разнообразни цветове, да вземем за пример кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.

Към студените закуски могат да се упоменат следните храни: салами, риби, хайвер, кашкавал, сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.

Както празничните сандвичи, по този начин и елементарните сандвичи за всеки ден съвършено насищат и се подготвят небрежно.

Създаването на разнородни сандвичи и бутерброди обаче е цяло изкуство, което не е мъчно, само че е належащо да се научи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР