Думата бонбон в превод от латински означава лекарство. В Египет

...
Думата бонбон в превод от латински означава лекарство. В Египет
Коментари Харесай

Вкусни и интересни факти за шоколадовите бонбони

Думата бонбон в превод от латински значи лекарство. В Египет се появяват първите бонбони. Тогава те са се приготвяли от мед и фурми, тъй като захарта не е била още известна. На Изток са ги приготвяли от смокини и бадеми, в Древен Рим - с макови зърна, мед и разнообразни типове смлени ядки.

С мед и кленов сироп лакомствата са били приготвяни в Русия. В Европа първите шоколадови бонбони се появяват през 16 век и даже са им приписвали лечебни свойства. Естествено това си остава единствено мит и упованията не се оправдават, а шоколадът стартира да се приема и пояснява като неприятна храна.

Любопитен факт е, че по това време, когато жена роди чернокожо бебе, това се дължи на шоколада, който е хапвала по време на бременността. Може би мъжете им просто са търсили причина, без да се замислят за действителната такава.

Според психолозите най-романтичната композиция за бонбони са шоколад и ягоди. Ягодовият заряд е за сантименталните натури, а решителните избират заряд от пияни вишни.

Ореховият усет в бонбоните се харесва повече на притеснителните, срамежливи и затворени в себе си хора.

Кокосовите бонбони са същинско ентусиазъм за креативните натури (разгледайте галерията ни със фотоси вкусни хрумвания за бонбони).

Най-голямата кутия с шоколадови бонбони е била създадена от компанията мастър Фуд и е съдържала забележителните 800 кг шоколадови бонбони.

Най-високият бонбон е с размер 1.68 метра и с тегло 633 кг. Представлява апетитно желирано мече. Успели са да го изсушат за към две седмици, а по-късно са го полирали до искра.

Най-странните бонбони в света са от Финландия, защото там те са кисели, солени бонбони и се употребяват по-скоро за мезе, в сравнение с за десерт.

А на 29 ноември в Съединени американски щати означават вкусния ден на шоколадовите бонбони. Сами разбирате по какъв начин се чества сходен апетитен ден - като приготвите някоя вкусна рецепта за бонбони, а изборът е огромен:

- бисквитени бонбони;

- веган бонбони;

- празнични бонбони.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР