Духовно-просветен център Св. Архангел Михаил продължава своята инициатива за облагородяване

...
Духовно-просветен център Св. Архангел Михаил продължава своята инициатива за облагородяване
Коментари Харесай

Доброволци ще почистват днес района около параклиса в „Св. св. Константин и Елена”

Духовно-просветен център „ Св. Архангел Михаил ” продължава своята самодейност за облагородяване на средата към параклиса при аязмото „ Св. св. Константин и Елена ” в местността „ Ментешето ” на варненския квартал „ Владислав Варненчик ”.

Днес8 април – Лазаров ден, Духовно-просветният център провежда доброволческа самодейност за разчистване на двора и прилежащото пространство край аязмото и параклиса „ Св. св. Константин и Елена ”, както и за слагане на указателни табели, по пътя към параклиса.

С това продължава грижата на центъра за поддръжката на аязмото, която стартира през 2021 година. През предходните години мястото беше почистено и оградено и беше построена каменна чешма. Тази година ще бъдат засадени млади дръвчета, с цел да се сътвори паркова атмосфера към храма. Дръвчетата са обезпечени от уредниците.
Дейностите се правят със съдействието на църковното настоятелство и християните от енорията на храм „ Св. Димитър Солунски ” в кв. Владиславо. В доброволческата самодейност, както и до момента, ще се включат младежите от Духовно-просветния център.

Духовно-просветен център „ Св. Архангел Михаил ” кани всички искащи – деца, младежи и родители, през седмицата на гората и в навечерието на Цветница да засадим дружно новите дръвчета в парка към аязмото.

Тръгване от Духовно-просветния център – 10:30 ч.

Сборен пункт при параклиса и начало – 11:00 ч.

За информация: 0889 419 418, [email protected]
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР